תוכנית אינסטלציה יכללו בתוכם את המרכיבים הבאים:
- תכנון מערכת צנרת הביוב, ומערכת הדולחין ושופכין אשר מתחברות מהכלים הסניטריים כגון אסלות, כיורים מקלחות ואמבטיה, העוברת דרך קופסאות הביקורת אל מערכת צנרת הקולטנים עד לשוחות הביוב בתחום המגרש ומשם חיבור אל שוחת הביוב העירונית שתואמה לחיבור המגרש או החלקה.
אדריכל המבנה או הפרויקט מעביר אל יועץ האינסטלציה את מיקומם של חדרי השירותים, מקלחת ומיקומו של המטבח, ומכן עבודתו של יועץ האינסטלציה לתכנן, לבצע ולהחליט היכן למקם את מערכת צנרת הביוב שתנוקז ביעילות הגבוהה ביותר, תוך צמצום למינימלית של תקלות וסתימות עם אפשרות קלה לטפל בתקלות במידה ובוצע שימוש לא נכון.
כל נושא תכנון של מערכת הביוב הדולחין, נעשה על פי תו תקן ישראלי (הוראות למתקני תברואה).
בו מופיעים כל החוקים והכללים לביצוע כמות נק׳ סניטריות, קטרי צנרת מרחקים, אחוזי שיפוע לצנרת פנימית וחיצונית, קוטר ועומק השוחות, סוג הצנרת ועוד. - תכנון מערכת ניקוז מי גשם, תכנון בקפידה לפי כל הכללים, החוקים והתקנים ימנע תקלות במקרה של גשמים כבדים.
- תכנון מערכת אספקת מי צריכה למבנה, האם יידרש שימוש במאגר מים גודלו ונפחו.
תכנון גמל המים הראשי למבנה, תכנון אל חוזרים ומניעת מים חוזרים, קביעת הספקים וחיבורים למשאבות כיבוי אש, מערכת מתזים, או מערכת הגברת לחץ למי צריכה. - תכנון אספקת מים לנקודות כיבוי אש, תכנון מערכת כיסוי מתזים, ספיקות ולחצים למערכת הכיבוי.
כך שיעמדו בכל התקנים הכללים והחוקים, ודרישות מכון התקנים, ודרישת נציגי הכבאות, וכו׳
- תכנון מערכות מים חמים במבנה, באם מערכות סולאריות או מערכת חשמליות, סגורה או פתוחה, וכמו כן למקסם ולמטב את השימוש במשאבות סחרור ועוד.
מלבד העובדה שיועץ האינסטלציה מחויב לתכנן את מערכת כיבוי האש במבנה, אשר תפעל במקרה חירום,
במקביל לתכנן מערכות אחרות.
בתוך תהליך התכנון, תפקידו של יועץ האינסטלציה לוודא שכל המערכות אספקת במים יתפקדו באופן תקין, גם במקרי חירום או שריפה, בכדי למנוע אסון גדול בפגיעות בנפש עקב מערכות לא תואמות או ערוכות למצב זה.
אנא דרגו את המידע